Vinden mensen in armoede dat cultuur ook voor hen is weggelegd? Wat gebeurde er allemaal in de straten van Oostende met dat enorme blauwe touw? En hoe ervaren kinderen met een verlieservaring het ritueel ‘Zon dag kind’? Zendelingen Anke en Filip maakten drie reportages op Theater Aan Zee, die viraal gingen. Check ze hier!

Met gezinnen in kansarmoede naar Studio Orka

Hoe beleven mensen van Sociaal Huis Oostende TAZ? Omdat onbekend vaak onbemind is, gingen zij met een groep kwetsbare mensen kijken naar Chasse Patate van Studio Orka. Sommigen onder hen gingen zelfs voor het eerst naar theater. Wat blijkt na afloop? De kinderen willen graag méér van dit.

Als ROPE oren zou hebben, hoorde het dit…

ROPE is een enorm blauw touw van 65 meter lang, 30 cm dik en 196 kilo zwaar. Liefst 11 mensen zijn nodig om het te dragen. Ondertussen heeft ROPE Oostende alweer verlaten. Maar de reacties en roddels die zijn blauwe schubben allemaal opvingen, ontroerden hem. Meer info over ROPE van Ief Spincemaille: ropeblog.net

Ik heb de zon opgezongen op de zee

‘Zon dag kind’ was een van de meest verborgen projecten op Theater Aan Zee. Hier geven Zonneprinses Karlijn Sileghem en de 9-jarige Thai toch een glimp vrij van de magie bij het opzingen van de zon, een ritueel dat zich iedere ochtend herhaalde met een ander kind met een verlieservaring. De magie was voelbaar, het gemis ook. Thai: ‘Ik heb de nacht van mijn leven gehad.’

Filip en Anke op TAZ

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: