Het ging er scherp aan toe tijdens de Tweespraak-debatten van rekto:verso en Etcetera. Zendelingen Liese Lattrez en Filip Tielens maakten drie video’s die de drie uur durende voorgesprekken samenvatten in enkele pittige quotes.

Waarom nog repertoire spelen? Zijn stukken van Shakespeare, Ibsen en Tsjechov nog actueel? En moet je ingrijpen als de ideologie achter een toneelstuk gedateerd, of niet meer ‘politiek correct’ is? Jolente de Keersmaeker (TG STAN) en Joachim Robrecht (theaterauteur van o.a. Crashtest Ibsen) laten hun licht schijnen.
Lees hier het hele gesprek.

Kan je een stuk als ‘Leopold II nog zomaar opvoeren? Een half jaar na de heisa gaan regisseur Raven Ruëll en Heleen Debeuckelaere in gesprek over dekolonisatie en de representatie van mensen van kleur in het theater. ‘Je bent vrij om te doen wat je wil, maar je kan het niet meer kritiekloos doen’, aldus Heleen.
Lees hier het hele gesprek.

Wat vermogen naakt en seksualiteit nog op scène? Criticus Marijn Lems en theatermaker Julie Cafmeyer praten over esthetisch naakt, verdoken seksisme en puritanisme, en wat het doet voor het vrouwbeeld om zoveel tierende en hysterische vrouwen op tv en op scène te zien.
Lees hier het hele gesprek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: