Wie zijn de choreografen waren we de komende tijd van zullen horen?

Met die vraag trokken Zoë Demoustier (zelf een jonge en talentvolle dansmaker), Filip Tielens (regisseur) en Alex Pistorius (cameraman en monteur) langs repetitiestudio’s in Vlaanderen en Brussel.

Het resultaat is de 9-delige reeks ‘Dansmakers van morgen’, die een prachtig beeld geeft van de variëteit aan dansstijlen en -makers van dit moment. 

Afgelopen weekend tijdens Dag van de Dans was de reeks te zien op Podium 19 en de komende maand kan je hem ook bekijken op VRT Nu!

Geen tijd om de hele reeks te bekijken? Begin dan met de trailer!

Een project van: Dag van de Dans, De Zendelingen en Schietkraam

#1 Zoë Demoustier

In deze videoreeks ontmoet Zoë Demoustier andere choreografen. Maar wie is zij zelf? Wat is ze van plan met oorlogsarchief van haar vader? En waarom is zij ambassadeur voor Dag van de Dans? Je ontdekt het in dit eerste portret, gefilmd in de repetitiestudio van Ultima Vez.

#2 Samuel Baidoo & Hernán Mancebo Martinez

Twee mannen die samen dansen: natùùrlijk kan dat! Samuel Baidoo en Hernán Mancebo Martinez maken bij Nat Gras hun eerste voorstelling voor kinderen: wijtwee // nosotrosdos. Zoë Demoustier bezocht dit bijzondere duo bij de repetities in CCBerchem.

#3 Karolien Verlinden

Hoe kan je falen en stuntelen in beweging en woorden? Karolien Verlinden onderzoekt het in haar nieuwe voorstelling KAPOT. Ze krijgt in hetpaleis bezoek van Zoë Demoustier en leert haar meteen enkele danspassen aan!

#4 Zach Swagga & Collectief Sidewards (RADAR)

Hoe ziet house dance eruit volgens Zach Swagga? En hoe probeert collectief Sidewards de harten te veroveren van het publiek? Zoë Demoustier komt het te weten tijdens haar bezoek aan RADAR Mechelen!

#5 Platform In De Maak

Een springplank en ontmoetingsplek voor de kunstenaars van morgen: dat is Platform In De Maak. Op ‘The festival that never happened’ in Leuven volgen Zoë Demoustier en haar medeorganisatoren Oihana Azpillaga, Eline Dewaele en Barbara T’Jonck de installaties in openlucht van de jonge dansmakers Cinzia Scoglionero, Steffi van Bokhoven, Jenneke Slaets, Justine Copette, Noëlle Lahaye, Pieter Desmet en Steffi Mennen.

#6 Oskar Stalpaert

Oskar Stalpaert heeft grote plannen: met Platform-k gaat hij op tournee naar Hongkong, hij heeft een nieuwe vlog-reeks en hij werkt aan zijn eerste eigen theaterstuk. Zoë Demoustier zoekt hem op in STUK in Leuven, waar ze hem eerder zag schitteren in The Goldberg Variations van Michiel Vandevelde.

#7 Cherish Menzo

Hoe wil Cherish Menzo in haar voorstelling DARKMATTER een nieuw narratief werpen op het zwarte lichaam? En welk publiek hoopt ze warm te maken voor dans? Ze vertelt het in deSingel aan Zoë Demoustier en leert haar meteen ook enkele bewegingen in slowmotion aan.

#8 Lucas Katangila

Lucas Katangila stelt in zijn nieuwe solo La veste du president de wantoestand in zijn geboorteland Congo aan de kaak. Aan Zoë Demoustier vertelt hij in Théâtre de la Balsamine alles over zijn inspiratiebronnen (van traditionele dans tot Martha Graham) en zijn toekomstdromen (van België tot Goma).

#9 Lisa Vereertbrugghen

Waarom is Lisa Vereertbrugghen zo geïnspireerd door hardcore muziek? En hoe dans je op drum ’n bass? Zoë Demoustier komt het allemaal te weten en waagt zich zelfs aan een danspasje of twee in De Pianofabriek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: