‘Hoe kan het zijn dat België zoveel IS-strijders geleverd heeft? Wat zijn de wortels van dit geweld? En valt het überhaupt te stoppen?’

In dit videoportret vertelt regisseur Luk Perceval over zijn nieuwe voorstelling RED – The Sorrows of Belgium III: Holy war, die in première gaat op 27 april bij NTGent en gaat over de aanslagen in Zaventem en Maalbeek.

‘Er wordt vaak op een heel simplistische manier gesproken over “de terreur” en “de terrorist”, alsof het een soort geboren duivels zijn waarvan we ons moeten zuiveren en die moeten branden in de hel. Ik geloof daar niet in.’

Dit seizoen maken we samen met NTGent een reeks videoportretten over de huisartiesten en hun nieuwe voorstellingen. Ontdek wie ze zijn, wat hen drijft en hoe hun nieuwe productie voortbouwt op hun oeuvre.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: