Maart was een ontzettend leuke en spannende maand, want dan stond onze Biechtstoel niet één, niet twee, niet drie, maar wel vier keer op Klarafestival! Na vier zeer verschillende, prikkelende concerten kon het publiek van Bozar volledig anoniem met ons in gesprek gaan in de veilige, knusse ruimte van de Biechtstoel. Wat ze over de concerten te vertellen hadden, ontdek je in de video’s hieronder.

De Biechtstoel #167 – Reich/Richter (Asko|Schönberg & Colin Currie) – Klarafestival #1

‘Ik had een heel lange, zware dag, en het beginstuk met de marimba was ideaal om rustig te worden. Dat was knal erop.’

Voor het eerst stond onze Biechtstoel op Klarafestival in Bozar, en bij wat voor een concert! De uitdagende muziek en hypnotiserende filmbeelden van Reich/Richter, gebracht door Asko|Schönberg & Colin Currie, maakten een diepe indruk op het publiek. Wat zij te vertellen hadden, hoor je in deze Biechtstoelvideo!

De Biechtstoel #168 – Les mots d’amour (Alexandre Tharaud & Angélique Kidjo) – Klarafestival #2

‘Ik ben heel dankbaar aan het festival en Bozar om deze voorstelling te organiseren. Kunst is heel krachtig in het bouwen van bruggen, terwijl, zoals Angélique zei, zoveel politici en actoren in de wereld vandaag verdeeldheid willen creëren.’

Aan liefde geen gebrek in onze Biechtstoel, die naar aanleiding van Klarafestival stond opgesteld in Bozar. Alexandre Tharaud en Angélique Kidjo brachten er onder de noemer Les mots d’amour hun ode aan het Franse liefdeslied. Welke indruk zij op het publiek hebben nagelaten, ontdek je in deze Biechtstoelvideo!

De Biechtstoel #169 – Rolling Stone (Graindelavoix) – Klarafestival #3

‘Het was excellent, erg rustgevend en ontspannend. Het gaf mij zin om even te slapen, maar niet omdat ik het niet goed vond. Ik vond het zo goed dat ik zo ontspannen was.’

De Aardbevingsmis van Antoine Brumel werd door Graindelavoix nieuw leven ingeblazen. Dat deed duidelijk iets met de bezoekers van Bozar, waar onze Biechtstoel stond opgesteld naar aanleiding van Klarafestival. Wat het publiek van Rolling Stone over dit concert te vertellen had, ontdek je in deze Biechtstoelvideo!

De Biechtstoel #170 – Nowruz (Homayoun Sakhi & friends) – Klarafestival #4

‘Ik heb echt genoten van de spirituele ervaring die hun zang creëerde. Het was bijna meditatief voor mij.’

De Biechtstoel is de ideale ruimte voor meditatie en contemplatie, dat bleek wederom tijdens Klarafestival in Bozar. Na het concert Nowruz, dat verschillende muzikanten bijeenbracht ter ere van het gelijknamige Perzische nieuwjaarsfeest, kon het publiek bij ons hun hart luchten. Wat ze over deze muzikale ervaring te vertellen hadden, ontdek je in deze Biechtstoelvideo!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: