U weet nog nix over Circuit X?

Dan moet u zeker kijken naar de vijf mini-docu’s die Zendelingen Anke Van Meer en Filip Tielens maakten over de Circuit X-artiesten. Bijzondere audiovisuele inleidingen op hun voorstellingen én portretten over hun drijfveren, inspiraties en fascinaties.

Tom Goossens is al sinds zijn acht jaar verliefd op Don Juan. Hier vertelt hij over zijn liefde voor opera en hoe hij het genre wil vernieuwen met Deschonecompanie. Ondertussen zien we hem repeteren aan zijn nieuwe stuk Così op Theater Aan Zee.

Tibaldus geeft een frisse draai aan repertoiretoneel, zoals Yvonne, prinses van Bourgondië. Timeau De Keyser, Hans Mortelmans en Simon De Winne vertellen over hun grote liefde voor de toneelspeler en hun evolutie van abstract-vormelijk naar meer talig theater.

Geen fantasiewereld is te absurd voor Maxim Storms. In deze mini-docu vertelt hij over het dadaïstische treurspel Brother Blue, zijn nomadische parcours met Ballet Dommage, de spielerei op Vimeo en de muzikale experimenten met Brik Tu-Tok.

De enigmatische Ariah Lester is een fenomeen. Hier zie je hem performen in zijn flamboyante kostuums en vertelt hij over de mentale trip House, zijn devote liefde voor Oostende en zijn queeste om even beroemd te worden als Beyonce en Björk.

Multitalent Pitcho Womba Konga is acteur, regisseur en rapper. In deze mini-docu vertelt hij waarom de speech van Lumumba in Kuzikiliza zo universeel is, wie zijn helden zijn en hoe hij zelf bruggen wil bouwen tussen culturen en disciplines.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s