Taxi Waas: trippen in het Waasland

Een kruising tussen een cultuurreportage, Carpool Karaoke en Vlaanderen Vakantieland: dat is Taxi Waas. We trekken met een theatermaker of choreograaf naar een verrassende locatie in het Waasland, omdat hij/zij daar dit seizoen meermaals optreedt.

Taxi Waas is een concept in opdracht van WACCO – Wase Cultuurcentra.

Levensfilosoof Peter De Graef bijt de spits af! Onderweg naar Fort Liefkenshoek en tussen het city-golfen door laat De Graef in zijn ziel kijken. En daarbij klinkt hij opvallend optimistisch over het lot van de wereld: ‘Ik kan nu op het toneel dingen zeggen die men vroeger niet begrepen zou hebben.’

Choreograaf Jan Martens komt uit het Waasland en keert nu terug met drie voorstellingen en een huis in aanbouw. In deze tweede Taxi Waas namen we hem mee naar de werf en vroegen we hem hoe hij zijn fascinatie voor overprikkeling vertaalt naar dans. Rijdt u mee?

Actrice Greet Jacobs verrasten we met een workshop Thai boksen. Dat is niet toevallig gekozen, want in haar voorstelling Misschien Marieke (die ze samen met Lieve Blancquaert maakte) speelt ze een jonge moeder die haar zorgen van zich af bokst.

Sint-Niklazenaar Günther Lesage namen we mee naar de natuur. Helaas geen uitkijktoren gevonden, zoals in de voorstelling Bagaar van Toneelhuis & Arsenaal/Lazarus waarin zijn personage de wacht houdt over een kamp vol ‘vluchters’. Maar wel veel te vertellen over Bagaar, zijn visie op spelen en hoe hij ooit in het Waasland is beland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s