Theater (op)getekend

Expo over vijf jaar Biechtstoel

De Biechtstoel biedt al vijf jaar een veilige haven voor de ongezouten meningen van het publiek over podiumkunst. Dat resulteerde in vele confessionele gesprekken en zo’n honderd online podcasts over theater en dans. Daarbij werden niet alleen de gedachten van de toeschouwers opgetekend: iedere voorstelling werd ook vereeuwigd in dromerig pastel of cartooneske fluo.

In deze expo brengt kunstkritiekcollectief De Zendelingen twintig memorabele voorstellingen opnieuw tot leven. Herken de acteurs in de theater-tekeningen van Eva Vaes, Koen Aelterman, Judith Mertens, Jannes De Schrijver, Younes van den Broeck/Spitlart en Dimitri Sakelaropolus/Jangojim.

Om de reflecties en mijmeringen van de toeschouwers over o.a. Para, Van den vos en ANECKXANDER te horen, kan u de QR-code scannen, naar de weblink surfen of kijken naar een selectie van de montages op het tv-scherm. En wie weet komt u volgende keer wel zelf uw mening vertellen in De Biechtstoel?

Samenstelling expo Filip Tielens Scenografie en uitvoering Marrigje Spoelstra en Atelier Ollivier Ontwerp banners Mies Van Roy Met dank aan Het TheaterFestival en deSingel

30 augustus tot 9 september 2018: deSingel, tijdens Het TheaterFestival

18 februari tot 26 maart 2019: CC Sint-Niklaas

Werk jij voor een festival, kunstenplek, theaterhuis of cultuurcentrum en wil je de expo Theater (op)getekend graag boeken? Dat kan! Stuur een mailtje naar info@zendelingen.be en we antwoorden u zo spoedig mogelijk. 

De expo bestaat uit 11 houten kaders met papieren banners die langs twee kanten te bekijken zijn. Die (22) banners kunnen ook los tentoongesteld worden, bijvoorbeeld aan muren via een ophangsysteem aan het plafond. Bekijk hier de technische fiche.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Voorstellingen in de expo:

Voorstellingen in de expo

banners 70 x 110 intro outro.indd

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s