‘Figuurlijk’ is de nieuwste podcast van De Zendelingen. Xandry van den Besselaar en Anke Van Meer duiken in de wondere wereld van het figurentheater, naar aanleiding van de tiende editie van het Boze Wolf Festival door CC Het Gasthuis in Aarschot.

#1 Poppentheater

In de eerste aflevering verdiept Xandry zich in poppenspel. Ze bezoekt het atelier van figurentheater FroeFroe in Antwerpen, waar ze spreekt met bezieler Marc Maillard. In Amsterdam gaat ze langs bij Ulrike Quade, de meest toonaangevende poppentheaterregisseur uit Nederland.

Een podcast over dingen die poppen kunnen en mensen niet. Over de ogen van de pop, die misschien wel het belangrijkst zijn. En over het vergeten van de acteur. Veel luisterplezier!

‘Je vergeet al die spelers, dat is ongelooflijk!’ (Marc Maillard)

‘Het is een soort magie, een bezieling.’ (Ulrike Quade)

Luister op Soundcloud, Spotify en Apple Podcasts

#2 Papiertheater

In de tweede aflevering verdiept Anke zich in de wondere wereld van papier en bezoekt ze de ateliers van theatermakers Annelies Van Hullebusch en Griet Herssens.

Een podcast over knippen, lijmen, scheuren, plakken en weer opbouwen. Over miniatuurwerelden van papier, over licht en schaduw, over verbeelding en fragiliteit. Veel luisterplezier!

‘Neem gewoon papier, schaar en een cutter en je kan meteen dingen in elkaar flansen en uittesten’ (Griet Herssens)

‘Het is toch de max om één A4’tje te pakken, er iets uit te snijden en er een lichtje op te zetten en je hebt meteen een schaduw van meters groot’ (Annelies Van Hullebusch)

Luister op Soundcloud, Spotify en Apple Podcasts

#3 Objecttheater

In de derde aflevering verdiept Xandry zich in de wondere wereld van het objecttheater en bezoekt ze de ateliers van theatermakers Benjamin Verdonck en Charlotte Bouckaert.

Een aflevering over objecten die een verhaal vertellen. Over kijken. En over het verdwijnen van de acteur. Veel luisterplezier!

‘In mijn werk staat het kijken centraal. Als je me zou vragen hoe mijn glas er uitziet waar ik dagelijks uit drink, vind ik dat al een heel lastige vraag.’ (Charlotte Bouckaert)

‘Dit is mijn taal. Dit is wat ik wil vertellen. Waar ik eigenlijk naar op zoek was, waren… dingen.’ (Benjamin Verdonck)

Luister op Soundcloud, Spotify en Apple Podcasts

Figuurlijk’ is een podcast van De Zendelingen voor de tiende editie van het Boze Wolf Festival, een organisatie van CC Het Gasthuis in Aarschot. 
Concept en stemmen Anke van Meer en Xandry van den Besselaar | Montage en interviews Xandry van den Besselaar | Met dank aan Filip Tielens

Headerfoto: Vrouw of Vos van Ulrike Quade Company (c) Bas de Brouwer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: