‘Maeterlinck zegt eigenlijk dat mensen op een toneel verboden zouden moeten worden. Je kunt dat onmogelijk zeggen en ik ben heel nieuwsgierig om te zien wat het zou kunnen betekenen.’

In dit videoportret vertelt de Zwitserse regisseur Thom Luz over ‘Maison Maeterlinck / Theater Immobiel’, zijn allereerste voorstelling bij NTGent én in België. Via zijn muzikale theatertaal onderzoekt Luz het oeuvre van Maurice Maeterlinck, die een onbeweeglijke theatervorm propageerde.

Dit seizoen maken we samen met NTGent een reeks videoportretten over de huisartiesten en hun nieuwe voorstellingen. Ontdek wie ze zijn, wat hen drijft en hoe hun nieuwe productie voortbouwt op hun oeuvre.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: